06-30651388 info@ruiterhygiene.nl

5 tot 10 jaar garantie

Houtverduurzaming

Hout is een prachtig materiaal, maar gevoelig voor vocht, schimmels en insecten. Mede daarom is het noodzakelijk om aandacht te schenken aan voorlichting, het realiseren van kennisdeling en preventieve & curatieve behandelingen.

 

Vrijblijvende inspectieOfferte aanvragen
Houtverduurzaming

Lange garantie

Hout is een veelzijdig product en wordt wereldwijd geproduceerd voor o.a. meubels en diverse constructies. Dankzij de veelzijdigheid van dit natuurlijk product wordt het op grote schaal toegepast in en om gebouwen, maar ook als basis voor o.a. bruggen en andere spanconstructies.

Houtverduurzaming is een belangrijk onderdeel van ons werk. De aantasting kan door ons op een goede manier worden bestreden of voorkomen. Op deze behandelingen krijgt u dan ook een lange garantie van 5 tot 10 jaar afhankelijk van de soort aantasting en de mate van aantasting.

Graag komen we vrijblijvend bij u langs voor een inspectie en een goed voorstel. Gebruik de knop hierboven om een afspraak te maken.

Bekijk deze

Houtaantasters

houtwormkevers

Gewone en de grote houtwormkever.

Boktor

Huisboktor.

Spinthoutkevers

Spinthoutkevers.

schimmels

Echte huiszwam en kelderzwam.

curatieve en preventieve 

Behandelingen

Houtworm

Het bestrijden van houtworm gebeurt over het algemeen altijd door het impregneren van het hout met een vloeistof op oliebasis.

Boktor

Het bestrijden van boktor is in feite dezelfde als die van houtworm, echter met het verschil dat bij boktor de gangen worden blootgelegd. Dit om te voorkomen dat het preparaat in het poeder trekt i.p.v. in het hout.

Zwam

Naast de aantasting door houtworm en boktor kan het hout zijn aangetast door huis- of kelderzwam. Indien dit het geval is, is het erg belangrijk om direct een expert uit te nodigen. Wij komen graag bij u langs om geheel vrijblijvend een inspectie uit te voeren en u van advies te voorzien. De behandeling van huis- en kelderzwam is erg intensief en dient goed te worden uitgevoerd zodat de zwam niet na enige tijd weer gewoon de kop opsteekt. Hoe deze behandeling moet worden uitgevoerd en wat deze allemaal inhoud is afhankelijk van de aantasting.