06-30651388 info@ruiterhygiene.nl

Klanten

Klanten

Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van onze klanten

 

Hema
 • Diverse grotere en kleinere HEMA-vestigingen worden door ons gecontroleerd op de aanwezigheid van plaagdieren zoals muizen. De lokazen worden geplaatst uit het zicht, onder stellingen en in het magazijn. Vestigingen waar met voedsel wordt gewerkt (vershoek, gebak, koffiecorners en broodjesverkoop) worden minimaal 8 keer per jaar bezocht voor een controle. Vestigingen waar niet met voedsel wordt gewerkt worden minder vaak bezocht, maar bij overlast wordt de frequentie in overleg verhoogt.
 • De lokaasdepots (muizendoosjes) die worden gebruikt zijn van hoogwaardig plastic en zijn voorzien van een slot wat alleen met een sleutel is te openen.
 • wanneer er enige tijd geen overlast is wordt er gewerkt met een detectielokaas in de lokaasdepots. dit detectielokaas bevat een stof die oplicht in ultraviolet licht waardoor we de sporen van muizen die van dit lokaas gegeten hebben gemakkelijk kunnen terugvinden.

 

Intratuin
 • Bij de vestigingen van de Intratuin waar wij preventie en bestrijding van plaagdieren verzorgen leveren wij een compleet plan tegen plaagdieren. Ratten, muizen, insecten (zowel kruipend als vliegend) mogen het pand niet betreden of er zeker niet kunnen overleven. Afgesloten lokaasdepots voorzien van een blokvormig lokaas voorkomen dat het lokaas bereikbaar is voor kinderen of huisdieren, deze veiligheidseis is door ons zelf aangenomen.
 • Wij vinden als serviceverlenend bedrijf dat wij het risico niet kunnen lopen dat kinderen in aanraking komen met het giftige preparaat tegen knaagdieren.
 • Daarnaast is de preventie bij de tuincafe´s extra omdat het open karakter van de panden van Intratuin muizen en insecten niet buiten de deur houdt. De intensiteit van de preventie rondom deze tuincafe´s zorgt ervoor dat deze niet worden bereikt door ongedierte. Ook de dierenafdeling wordt extra door ons gecontroleerd.
Bakkerij Raats

Een grote bakkerij in Zundert waar wij controleren op de aanwezigheid van knaagdieren, kruipende en vliegende insecten. De insectenapparaten (voorzien van een lijmvel) vangen de binnengevlogen insecten snel weg zodat ze het voedsel niet kunnen bevuilen. Mieren worden in de zomer buitenom bestreden zodat ze niet de kans krijgen de winkel of de bakkerij te betreden. Periodieke controles (8 keer per jaar) voorkomen elke plaag.

Bakkerij van Gils
 • Een grote bakkerij in Chaam waar wij controleren op de aanwezigheid van knaagdieren, kruipende en vliegende insecten. Detectievallen met daarop een lokstof tonen keer op keer aan dat er geen kruipende insecten in het pand aanwezig zijn, toch blijven we hier periodiek op controleren. In het pand hangen verspreid enkele mottenvallen, de meelmot is een vaak geziene gast in bakkerijen omdat ze leven van diverse grondstoffen. Door de vallen, voorzien van feromonen, steeds te reinigen vangen we deze motten weg waardoor de ontwikkeling niet kan plaatsvinden.
 • Daarnaast hangen hier ook diverse insectenapparaten voorzien van een lijmvel om de binnengevlogen insecten weg te vangen.
 • Buitenom hangen wespenvallen om te voorkomen dat de wespen naar binnen vliegen. ’s Zomers worden deze bij elke controle voorzien van nieuwe lokstof.
 • De winkel die bij deze bakkerij hoort is op kleine afstand van de bakkerij. Om het de klanten zo goed mogelijk naar de zin te maken wanneer zij hun bakje koffie drinken en daarbij een heerlijk broodje eten hebben we ook hier een insectenapparaat opgehangen, maar wel zo een waarvan je niet direct kunt zien dat een insectenvanger is, discretie is belangrijk
Bakkerij ’t lekker plekske

Industriële bakkerij in Roosendaal waar vele producten worden geproduceerd voor de winkels die het verspreid over Roosendaal en omgeving verkopen. In de bakkerij voeren wij een maandelijkse controle uit tegen knaagdieren, kruipende insecten en vliegende insecten. Vele insectenapparaten vangen hier insecten weg. Daarnaast staan er een groot aantal lokazen inpandig die ons aantonen of en zo ja hoe groot de overlast is van knaagdieren. Daarnaast staan er buitenom ook een groot aantal rattenkisten. Dit zijn ook lokaasdepots, maar dan groter om ervoor te zorgen dat deze ook door ratten kunnen worden bestreden. Deze worden buitenom geplaatst om de ratten buiten al te bestrijden, muizen eten ook van het preparaat in de rattenkisten en zullen dan dus ook het pand niet meer kunnen betreden. Met deze klant hebben wij de afspraak gemaakt dat, bij een melding van overlast van een plaagdier, binnen 24 uur actie wordt ondernomen. In principe omvat het contract met deze klant alle plaagdieren m.u.v. houtaantastende insecten.

Café Bizar

Café Bizar in hoogstraten is en van onze eerste klanten over de grens met België. De uitbater van dit café heeft hygiëne hoog in het vaandel staan en plaagdierpreventie of ongediertebestrijding is een onderdeel van Hygiëne. Controle tegen de meest voorkomende insecten en tegen knaagdieren zijn enkele van onze taken bij café Bizar, maar ook hier wordt preventief behandeld tegen vliegende insecten. De wanden en de plafonds worden op lastgevoelige plaatsen ingespoten met een middel dat een lange nawerking heeft en natuurlijk niet schadelijk is voor de gezondheid van de gasten.

Café de Kèrel

Café de Kèrel in zundert heeft via ons een preventieplan tegen ongedierte. Contractueel is vastgelegd dat er wordt gecontroleerd op de aanwezigheid van knaagdieren en kruipende insecten. Mochten er andere plaagdieren het pand betreden dan kan na kort overleg een bestrijding snel worden uitgevoerd. Natuurlijk staan we klaar voor onze klanten.

Restaurant In de Molen

In de molen in Etten Leur is een landelijk gelegen restaurant in een oud pand. Het is dus zaak een goed preventieplan te hebben. In de zomer wordt het restaurant behandeld tegen insecten en sinds kort ook tegen spinnen. Inpandig wordt het hele jaar door gecontroleerd op de aanwezigheid van knaagdieren.

Zorgcentra

Een van de zorgcentra waar wij preventief te werk gaan tegen ongedierte is zorgcentrum de IJpelaar, een onderdeel van het concern Oranjehaeve,  De IJpelaar,  Aeneas. Onder andere de grote keuken en de kruipruimte zijn gevoelig voor plaagdieren. Om te voorkomen dat er plagen ontstaan hebben we preventief lokazen geplaatst tegen knaagdieren, zowel binnen als buitenom. Deze lokazen worden periodiek gecontroleerd. Daarnaast hebben we een groot model insectenlamp in de keuken gehangen om te voorkomen dat de insecten op zoek gaan naar het voedsel en meteen worden weggevangen. Ook hier wordt gewerkt met een insectenapparaat voorzien van lijmvellen zodat de delen van insecten niet weg kunnen springen zoals bij een elektrocutielamp.

Scholen
 • Fatimaschool Roosendaal, De regenboog Goirle, De vlier Breda
 • De kinderen zijn de zwakste van de samenleving en moeten worden beschermd. Dat is een standpunt waar wij als bedrijf achter staan. Scholen zijn vaak een welkome verblijfplaats van muizen omdat kinderen tijdens het eten nogal eens iets laten vallen. Deze muizen kunnen ziektes overbrengen, voor stank zorgen enz.
 • Een aantal scholen hebben dan ook een contract met ons afgesloten om ervoor te zorgen dat de muizen geen kans krijgen binnen de muren van hun gebouwen. We geven adviezen op het gebied van wering of we bieden aan deze wering aan te brengen. Het is in eerste instantie van belang zoveel mogelijk plaagdieren buiten te houden. Toch is het ook zaak inpandig een aantal lokazen te plaatsen om een goede indicatie te hebben.
 • Natuurlijk plaatsen we hier veilige lokazen die door de kinderen niet kunnen worden opengemaakt en die zijn voorzien van een lokaas dat er niet uit kan vallen wanneer er tegen wordt gestoten. De lokazen zijn ook zo stevig dat men er iets kan opzetten zonder dat ze kapot gaan. Door de lokazen periodiek te controleren en indien nodig te voorzien van nieuw  lokaas kunnen we voorkomen dat muizen een plaag worden binnen de schoolgebouwen.
Manage van de Pas

Gevoelig voor knaagdieren omdat er altijd voedsel voor handen is. Natuurlijk ook gevoelig voor insecten omdat de uitwerpselen van de paarden een welkome voedselbron zijn voor bijvoorbeeld vliegen. De paarden zelf zijn een welkome voedselbron voor dazen.
De sportpaarden van van de Pas worden goed verzorgt, een onderdeel van deze goede verzorging bestaat eruit dat de paarden geen last hebben van plaagdieren. Het plaatsen van knaagdierlokazen in en om de panden en de behandelingen tegen vliegende insecten en spinnen zorgen ervoor dat de paarden rustig in de stallen kunnen staan. Dazenvallen die in en om de weilanden staan vangen een groot deel van de vervelende stekende insecten weg.

Paspaarden

Om ervoor te zorgen dat de paarden die hier worden gestald het zo goed mogelijk hebben en omdat de eigenaar gewoonweg een hekel heeft aan ongedierte in zijn omgeving heeft hij met ons een contract afgesloten voor de preventie tegen en de bestrijding van knaagdieren en vliegen. De knaagdieren worden bestreden met lokazen voorzien van een giftig preparaat. De vliegenbestrijding gaf in eerste instantie nog wat problemen omdat de vliegen resistent leken te zijn tegen het preparaat. Na enkele proeven hebben toch een preparaat gevonden met de gewenste uitwerking en kunnen de paarden genieten van hun welverdiende rust wanneer ze op stal staan. We geven niet op voordat de klant tevreden is. Daarnaast kunnen we om het pand diverse `vliegenzakken` hangen. Dit zijn plastic zakken voorzien van een lokstof, de vliegen die erin kruipen kunnen er niet meer uit. De resultaten van deze vliegenvangers zijn enorm.

Gemeente Goirle

Gemeentes zijn naar hun burgers toe verplicht zorg te dragen voor een veilige en ongediertevrije omgeving. Het is dan ook van belang dat er geen ratten e.d. in de tuinen van de burgers voor komen. Voor de gemeente Goirle verzorgen wij de bestrijding van ratten in tuinen, schuurtjes, opslagplaatsen en woningen van burgers die binnen de bebouwde kom wonen. Daarnaast verzorgen wij preventieplannen buiten de bebouwde kom om te voorkomen dat een rattenplaag de bewoners treft. In het kort komt het er op neer dat de burgers een melding maken bij de gemeente. De gemeente ons vervolgens een opdracht stuurt en wij vervolgens het probleem samen met de betreffende burger oplossen. De gemeente heeft hier verder geen omkijken naar. Let wel; de gemeente is niet verplicht om voor u als burger de ratten te bestrijden. De gemeente Goirle doet dit als service naar de bewoners.

Gemeente Zundert

De gemeente Zundert heeft een eigen ongediertebestrijder in dienst. Een van de taken van deze bestrijder is de bestrijding van ratten. Het is voor Zundert van belang dat de rattenpopulatie klein gehouden wordt, mede omdat er nogal wat bedrijven zijn in Zundert die gevoelig zijn voor overlast van ratten. Wanneer de situatie uit de hand dreigt te lopen omdat er in een korte tijd teveel ratten worden waargenomen of wanneer er specifieke problemen ontstaan op het gebied van rattenoverlast worden we door de gemeente ingezet om in overleg te helpen het probleem op te lossen. Deze hulp kan bestaan uit het daadwerkelijk bestrijden van een plaag of uit het geven van specifieke tips of informatie.

Cultuur Historisch museum Oudenbosch
 • In dit museum staan diverse oude “schatten” tentoongesteld. Om deze te beschermen tegen knaagschade door bijvoorbeeld muizen of vraatschade door insecten zoals de pelskever worden we prevengtief ingezet om plagen te voorkomen.
 • de opslag van opgezette dieren lokt vaak diverse soorten insecten. Deze insecten leven van het dood organisch materiaal van bijvoorbeeld de huid en de pels. Diverse kevers en motten zouden de collectie ernstig kunnen aantasten. Door detectievallen te plaatsen kan snel worden gezien of er zulke insecten aanwezig zijn. Indien een insect wordt aangetroffen op een detectieval wordt deze meteen gedetermineerd en wordt er een gerichte bestrijding uitgevoerd.
 • muizen genieten vaak van de verborgen (opslag-)ruimtes in een museum. Daar waar de spullen staan opgeslagen die op dat moment niet worden tentoongesteld is het vaak lekker rustig en kunnen de muizen ongestoord hun gang gaan. Door de ruimtes zo goed mogelijk dicht te maken en spullen die gevoelig zijn voor knaagschade in afgesloten bakken op te slaan kan vaak al overlast worden voorkomen. Komen er dan toch muizen in de ruimtes dan eten ze van het detectielokaas. Er wordt ook dan meteen een gedegen bestrijding opgezet met een korte opvolging.
Van der Hof Kabelfabriek
 • Dit is zo’n locatie waar je helemaal geen last verwacht van ongedierte, maar ook hier kunnen muizen in het pand komen. Ook al is er geen direct aanwijsbare voedselbron in de productieruimte aanwezig, ze maken immers kabels, toch gebeurt het wel eens dat een muis naar binnen schiet om te schuilen. Eenmaal binnen kan een muis gemakkelijk zijn kostje bij elkaar scharrelen. Een paar broodkruimeltjes of een klokhuis in een prullenbak is vaak al genoeg voor een muis om een feestmaal te hebben. Aangezien er in kabels ook vaak weekmakers worden gebruikt welke voor een deel bestaan uit lijnzaadolie kunnen de muizen ook hier grote schade aanrichten. De lijnzaadolie is aantrekkelijk voor muizen en ze kangen aan de kabels. Wanneer er kortsluiting zou ontstaan door deze kabels is het leed niet te overzien. Vandaar ook hier een gedegen preventieplan tegen knaagdieren bestaande uit rattenkisten rondom het pand die ervoor zorgen dat plaagdieren niet de kans krijgen het pand gemakkelijk te betreden en muizendetectie in het pand om een monitoring te hebben voor het geval er toch een of enkele muizen de weg naar binnen hebben gevonden
DENKT U EROVER OM KLANT BIJ ONS TE WORDEN?

Wanneer u erover denkt om ook klant bij ons te worden dan stellen we dat natuurlijk ten zeerste op prijs. Om te komen tot een goede overeenkomst is het van belang dat we weten waarover we het gaan hebben. Wij komen dan ook graag eerst vrijblijvend en kosteloos bij u langs om samen met u uw pand en eventueel ook het probleem dat zich voordoet te inspecteren. Na dit bezoek ontvangt u van ons een offerte waarna u kunt beslissen of u wel of geen zaken met ons wilt doen. Natuurlijk zijn wij ook altijd bereid tot het geven van tips met betrekking tot het weren van plaagdieren uit uw panden of kunnen wij voor u tegen concurerende prijzen wering aanbrengen zodat plaagdieren uw pand in ieder geval veel moeilijker kunnen betreden.