Ruiter BedrijfshygiŽne BV Ruiter BedrijfshygiŽne BV
 

Houtverduurzaming is een belangrijk onderdeel van ons werk. De aantasting in woningen, schuren, garages, veranda's enzovoort door houtworm en boktor kan door ons op een goede manier worden bestreden. Op deze behandelingen krijgt u dan ook een lange garantie.

 

 

  • Bestrijding houtworm:

Het bestrijden van houtworm gebeurt over het algemeen altijd met een vloeistof. Al het hout dat is aangetast en ook het hout dat niet (zichtbaar) is aangetast in de omgeving wordt behandeld. Door het hout te impregneren trekt de vloeistof diep in het hout. Het, in de vloeistof, opgeloste preparaat doet zijn werk wanneer de larevn van de houtwormkever van het behandelde hout eten. wanneer al het hout is behandeld tot het geen vloeistof meer opneemt wordt de behandeling nog een keer van voor af aan uitgevoerd zodat we er zeker van zijn dat het hout de maximale hoeveelheid vloeistof heeft opgenomen en de behandeling optimaal is.

 

  • Bestrijding boktor:

Het bestrijden van boktor is in feite dezelfde als die van houtworm, echter met het verschil dat die plaatsen waar een duidelijk aantasting is ook worden geïnjecteerd. Er worden gaten geboord in de balken tot ongeveer 3/4 van de balk diep. Deze geboore gaten worden voorzien van een plug die werkt als een ventiel. De vloeistof wordt onder druk door de plug in de balk gespoten en de plug sluit de opening direct af. Door de overdruk in de vleoistof achter de plug gaat deze zich een weg zoeken door het hart van de balk waarbij ook de diepr in de balk aanwezige larven worden bereikt. Deze methode is ook geschikt om balken te behandelen die zijn geverfd of gebeitst.

 

Naast de aantasting door houtworm en boktor kan het hout zijn aangetast door huis- of kelderzwam. Indien dit het geval is, is het erg belangrijk om direct een expert uit te nodigen. Wij komen graag bij u langs om geheel vrijblijvend een inspectie uit te voeren en u van advies te voorzien. De behandeling van huis- en kelderzwam is erg intensief en dient goed te worden uitgevoerd zodat de zwam niet na enige tijd weer gewoon de kop opsteekt. Hoe deze behandeling moet worden uitgevoerd en wat deze allemaal inhous is afhankelijk van de aantasting.

 

  • Bestrijdng huis- en kelderzwam:

Bij de bestrijding van huis- en kelderzwam worden niet alleen de houten delen behandeld, maar de gehele omgeving van de zwam. Ten eerste worden alle zichtbaar aangetaste houten delen tot een meter voorbij de aantasting verwijderd. Het kan hierbij gaan om vloerbalken van een woning wanneer een zwam vanuit de kruipruimte ontwikkeld of om constructiebalken van het dak wanneer er zwam is ontstaan na een lekkage. In het geval van een kruipruimte met een zandbodem dient er 10 centimeter van het zand te worden afgegraven en afgevoerd. Dit zand (vaak erg vochtig) kan sporen van de zwam bevatten die na de behandeling weer tot een nieuwe zwam volgroeien. Daarna worden alle oppervlakten afgebrand zodat alle myceliumdraden en sporen direct dood gaan. Het kan ook nodig zijn dat muren worden geinjecteerd of dat stucwerk van de muur moet worden gehaald omdat de myceliumdraden van de zwam door de ,uur lopen of achter het stucwerk. wanneer al deze stappen zijn uitgevoerd wordt de gehele omgeving nog eens ingespoten met een middel tegen schimmels en zwam zodat de kans op een nieuwe aantasting gheel is ontnomen. Wel is het altijd belangrijk dat de oorzaak van het onststaan van de zwam wordt weggenomen. Denk hierbij aan lekkages of slechte verluchting van kruipruimtes. Er is altijd een vochtprobleem (geweest) wanneer er overlast is van zwam.

 
Zakelijk Particulier